fredag 9 mars 2012


Vi bestämde oss för att inte åka till Spanien under sportlovet men sent på torsdagskvällen innan så fick vi syn på några billiga (nja, inte jättebilliga) biljetter och bestämde oss för att åka. Vi flög från ett vintrigt och kallt Sverige och möttes av ett vårlikt och soligt Spanien.Det visades sig också att vi fått nya trevliga svenska grannar. Först pratade vi engelska med varandra innan vi förstod att vi var landsmän. La Mata stranden ligger fortfarande ganska öde inför sommarens invasion. Vi tog en härlig barfotapromenad längs med stranden i solen.



Vi hade fått förvarning om att vår grind höll på att helt rosta ihop. Glädjande nog fick vi tag på både ny grind och hantverkare under veckan. Så nu har vi en ny fin grind!


Det finns alltid något att fixa. Våra träd och buskar på baksidan växer så det knakar, trots brist på regn, och det finns alltid målningsjobb eller något som behöver köpas. Den här gången hamnade vi på IKEA i Murcia. Mathias klarade galant den mycket avancerade rondellen utanför och vi gjorde lite inköp. Vi hade hyrt bil och eftersom vi hade betalt för full tank diesel var det bara att ta en lång biltur. Siestan satte stopp för våra tänkta besök på bodegor men ett besök på IKEA är ju alltid roligt. I de små byarna och städerna är det alldeles dött under siestatiden. De vackra mandelträden kunde vi njuta av men att åka runt under skörden av vindruvorna måste vara en ännu större upplevelse. Nu såg vinstockarna inte så mycket ut för världen men områdena såg väldigt välskötta ut med vinstockarna planterade i raka rader kilometer efter kilometer. 


Dags att åka hem från värmen och tillbaka till vintern igen. Känns lite hårt att lämna solen men vi hoppas kunna åka ner till påsk igen.

    



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar